Kattoremontti Joutsaan Havumäelle

Kattoremontti Joutsaan Havumäelle

Joutsan Havumäellä on omakotitalo, jossa asuvat Pirhonen Janne ja Hopposen Arja.  Paikka on aikanaan toiminut kyläkauppana. Monilla on kyläkaupasta mukavia muistoja ja toisinaan vieläkin ohikulkijat pysähtyvät muistelemaan hauskoja juttuja tästä paikasta.

– Katto ja ulkoverhous olivat ihan ok kunnossa ja ehjä. Aloimme huomaamaan talossamme kuitenkin pieniä juttuja, mitkä alkoivat mietityttämään meitä. Esimerkiksi katon reunalaudoista oli lähtenyt maalia irti ja muutenkin ne näyttivät olevan huonossa kunnossa. Myös rännit olivat taipuneet lumen painosta, Janne kertoo. – Katolla oli ennestään pariin kertaan maalattu profiilipelti. Maali oli jo todella kulunut ja katon ulkonäkö alkoi haittaamaan meitä, Arja jatkaa.

– Mietimme pitkään, mitä katolle aletaan tekemään – korjaillaanko kattoa maalaamalla vai uusitaanko koko katto? Olimme keskustelleet kattoremontista jo pitkän aikaa, myös ulkoverhous oli myös toiveissa uusia. Puhuimme keskenämme, että kesälomien aikana olisi muutakin tekemistä, kuin alkaa toteuttamaan katto- ja ulkoverhousremonttia itse, Janne ja Arja kertovat. Selailin nettiä ja etsin alan toimijoita. Pohjanseppien nettisivuilta oli helppo jättää yhteydenottopyyntö, Janne jatkaa.

– Pohjanseppien edustaja Mikko Nissinen tuli tekemään meille kirjallisen tarjouksen talomme katosta ja ulkoverhouksesta. Jo alkuun oli selvää, että haluamme samalta toimijalta katto- ja ulkoverhoustyöt, Janne ja Arja toteavat.

Miten kattoremontti sujui mielestänne?

– Remontti sujui hyvin. Meidän kotimme katolla työskenteli hyvä työpari. Katolle lisättiin tarvittavat kattoturvatuotteet, myös rännit uusittiin katon tekemisen yhteydessä.– Aiemmin ei lumiesteitä ollut katolla ja usein aamulla ensimmäinen työ ennen töihin lähtöä oli luoda lumet ulkoportailta, Janne kertoo. – Olemme tosi tyytyväisiä kokonaispakettiin, ulkonäkö talossa koheni paljon jo kattoremontin jäljiltä! Nyt vain odottamaan seuraavan vuoden puolelle ajoittuvaa ulkoverhouksen tekoa, Janne ja Arja toteavat.

Voisitteko suositella Pohjanseppien tuotteita ja palveluita?

– Kyllä, voimme suositella Pohjanseppien remontteja kaikille. Tuttavat ovatkin jo kyselleet meiltä kokemuksia Pohjansepistä. Meillä kaikki työt sujuivat kuten oli sovittu!

Kattoremontti Joutsaan Havumäelle
Kattoremontti Joutsaan Havumäelle