Kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät

Tuotteemme valmistetaan erittäin kestävistä materiaaleista ja ne on suunniteltu kestämään Suomen kovat olosuhteet. Kaikki tuotteet ovat maalattuja, mikä antaa parhaan mahdollisen suojan korroosiota vastaan. Kattoturvatuotteiden, rakennuspellitysten ja sadevesijärjestelmän väri valitaan yleisesti rakennuksen julkisivun ja katon värien mukaan. Testatuista ja turvallisista tuotteista löytyy varmasti sopiva vaihtoehto jokaiseen kohteeseen.

kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät asennetaan kattoremontin yhteydessä

Kattoturvatuotteilla taataan turvallinen ja esteetön kulku

Katolle kiipeämisessä on aina riski tapaturmille, mutta onnettomuuksia voidaan ehkäistä oikeanlaisilla turvatoimilla. Kiinteistön haltijan vastuulla onkin varmistaa, että katolla työskentelevillä henkilöillä on määräysten mukaiset, turvalliset työolosuhteet. Katolle tulee olla asennettuna tarvittavat kattoturvavarusteet ja niiden kunnosta on huolehdittava. Kaikille katolla sijaitseville rakennuksen osille, kuten savupiipuille ja ilmanvaihtolaitteille, on järjestettävä tarkoituksenmukainen, katkeamaton ja yhtenäinen kulkutie. Yhtenäinen kulkutie käsittää seinä- ja lapetikkaat sekä kattosillat.

Kattosiltaan ja tikkaisiin voidaan lisätä turvallisuutta parantavia lisävarusteita. Näitä ovat esimerkiksi kaiteet sekä pysty- ja vaakakiskot turvaköysien kiinnittämiseen. Turvakiskojen ja turvavaljaiden tehtävä on varmistaa työntekijöiden turvallisuus katolle siirtymisten ja katolla tehtävän työn aikana. Mikäli seinätikkaat nousevat yli 8 metriin, on ne varustettava turvakiskolla tai selkäkaarilla. Kattosillan kaikkien osien tulee kestää turvaköyden varaan putoavan henkilön paino.

Lumiesteet suojelevat ihmisiä ja omaisuutta

Lumiesteiden tarkoituksena on estää lunta ja jäätä putoamasta katolta rakennuksen lähellä liikkuvien ihmisten tai omaisuuden päälle. Etenkin kulkuväylien ja sisäänkäyntien kohdalla lumiesteet ovat tarpeen, jotta voidaan varmistaa ihmisten turvallinen liikkuminen.

Pientalojen lumiesteeksi valitaan tavallisesti perinteinen kaksiputkinen lumieste. Korkeisiin rakennuksiin taas suositellaan ritilälumiestettä etenkin, jos rakennuksen vieressä on julkinen kulkuväylä. Ritilälumiesteet sopivat hyvin myös julkisiin rakennukseen, kuten päiväkoteihin, kouluihin ja vanhainkoteihin.

Kattoturvatuotteet
Kattoturvatuotteet viimeistelevät katon

Mietityttääkö katon turvallisuus

Ota meihin yhteyttä joko soittamalla tai yhteydenottolomakkeella ja tilaa maksuton arviokäynti. Tutkimme kattosi kunnon, ja teemme kirjallisen kuntoarvion. Teemme sinulle halutessasi tarjouksen.

Kun katto on varusteltu tarvittavilla kattoturvatuotteilla, on siellä turvallista liikkua ja tehdä tarvittavia huoltotöitä.

Miten sadevesijärjestelmä asennetaan?

Sadevesijärjestelmä suojaa kodin ja rakennusten perustuksia ohjaamalla sade- ja sulamisvedet katolta sadevesiviemäreihin. Meiltä saat sadevesikourut saumattomasti rakennuksen mittojen mukaan asennettuna. Yksimittaisesti asennetuissa kouruissa ei ole vuotoherkkiä liitoksia, mikä tekee kourusta kestävän ja vesitiiviin. Ulkopuolinen kourujen kiinnitys helpottaa kourujen puhdistusta ja huoltoa. Oikea alastulosarjojen mitoitus varmistaa, että sadevesijärjestelmä on toimiva ja suojaa kotisi perustuksia kosteusvaurioilta.

Palotikkaat

Rakennuspellitykset mittatilaustyönä

Vaativat rakennuspeltisepän työt ovat näkyvä osa rakennusten julkisivua ja usein uudisrakentamisen tärkeimpiä viimeistelytöitä. Rakennuspellitysten tehtävä on estää veden ja lumen pääsy talon rakenteisiin. Kauttamme saat piipun hatut ja pellitykset niin savupiippuihin kuin ilmanvaihtokanavien läpivienteihin. Toteutamme myös isojen hallien ja tuotantotilojen rakennuspellitykset.

Miksi valita Pohjansepät


10 vuoden rakennetakuu!

Myönnämme työllemme aina takuun. Materiaaleille saat jopa 50 vuoden takuuajan.

pohjansepat_ikoni_euro

Joustava rahoitus!

Kauttamme saat kattoremontillesi turvallisen ja joustavan rahoituksen. Kysy lisää!

Paikallista osaamista

Paikallista osaamista

Olemme kotimainen yritys – meiltä ostamalla tuet paikallista osaamista.

Kotitalousvähennys

Kotona tehtävästä työstä voit hakea kotitalousvähennystä. Kerromme lisää!