Kattoremontti talvella – tiilikatto vaihtui peltikattoon

Katon uusiminen onnistuu erinomaisesti myös talviaikaan. Heikki ja Seija Oravainen vaihtoivat omakotitalonsa tiilikaton peltikattoon.

”Hyvin on uusi katto toiminut!” Heikki Oravainen toteaa uudesta, maaliskuussa 2023 asennetusta omakotitalon peltikatostaan. Pohjanseppien tekemä kattoremontti talvella onnistui Oravaisen mukaan erinomaisesti. Pariskunta oli alkuvuodesta 2023 alkanut pohtia Seinäjoella sijaitsevan omakotitalon ulkokatteen uusimista, ja vastaan tullut Pohjanseppien mainos sai Oravaiset kysymään tarjousta kattoremontista. Toiveissa oli vaihtaa omakotitalon nykyinen tiilikate peltikatteeseen, ja ajankohdaksi oli alun perin ajateltu tulevaa kesää.

”Asiointi hoitui Peltiseppien toimitusjohtaja Juho Pitkälän kanssa, joka tuli tekemään arviointikäynnin paikan päälle. Juho myös ehdotti, että kesän 2023 sijaan tehtäisiin kattoremontti talvella, jo maaliskuun alussa. Kaikki yksityiskohdat käytiin kuitenkin yhdessä tarkasti läpi ennen tarjouksen ja sopimuksen tekemistä, ja huomioon otettiin myös katolle tulevien lumiesteiden sijainnit ja lukumäärä. Myös nuohoojaa varten asennettavien tikkaiden ja kulkutasanteiden paikat suunniteltiin yhdessä”, Oravainen kertaa.

”Kattoremontti talvella onnistui hyvin”

Kattoremontti sujui aikataulun mukaisesti, ja katto saatiin valmiiksi suunnitelmien mukaan kahdessa viikossa. Oravaisen mukaan katon uusiminen talvella onnistui hyvin, ja hän suosittelee myös muita kattoremonttia harkitsevia pohtimaan samaa ajankohtaa.

”Nurmikko ja pihaistutukset eivät kärsi talvella työmaasta samalla lailla kuin sulan maan aikaan”, hän toteaa.

Oravainen on yllättynyt positiivisesti myös siitä, kuinka vähän meteliä peltikatosta on sateella kuulunut.

”Peltikattohan ei ole ollut sateella läheskään niin äänekäs kuin olin alun perin kuvitellut.”

Oravaisen mukaan projektin aikana ei ilmaantunut yllättäviä haasteita tai ongelmia. Kommunikointi Pohjanseppien kanssa sujui helposti.

”Juho vastasi aina hyvin kysymyksiimme ja kuunteli meidän toiveitamme. Kaikesta päästiin aina yhteisymmärrykseen”, Oravainen kertoo.

Uuden katon lisäksi Oravainen on ollut tyytyväinen myös asentajien tekemään jälkisiivoukseen.

”Työmaa jäi katon vaihdon jälkeen hyvään kuntoon, eikä suuria sotkuja tullut myöhemminkään vastaan. Kaiken kaikkiaan olen työn jälkeen tyytyväinen ja suosittelen kyllä Pohjanseppiä kaikille, joiden suunnitelmissa on katon uusiminen.”